Bilderna

Varför funkar inte bilderna att se större när man klickar på dom? Funkade förut men inte nu?


Till Maja och Kristin

Welcome to my crib!

Detta är då planlösningen för mina 28 kvm

och såhär har jag valt att inreda dom:

   
   
   

Jag är nöjd men samtidigt finns det alltid detaljer man vill förändra/lägga till.

Tiden går, nu är hösten här.

Blir lite stressad av att ha denna blogg. Känner press att uppdatera. Men måste erkänna att jag fortfarande inte riktigt kommit in i pluggrutinerna såhär efter en månad på Mälardalens Högskola. Så jag prioriterar lite annorlunda. Och då hamnar bloggen i skymundan. Så. Lite bortförklaring.

Helgen har varit helt fantastisk! I fredags var vi ett gäng hemma hos Cattis. Vi åt svingod mat: fylld fläskfilé med klyftpotatis, sallad och sås. Efter det: ost, kex, frukt och vin. Studentlyx delux!
 
I lördags var det utgång på Kåren. Hade värsta bästa tjejförfesten innan med drinkar, shots, kortspel, ABBA, Markoolio och Ronny & Ragge. Mer tjejförfester åt folket! (Behöver nog egentligen inte säga att de två största samtalsämnena var killar&sex. hehe)  Väl på kåren blev det dans, dans, dans. Vad har hänt med mig? Jag, Sara Helmersson dansar röven av mig nuförtiden. Fattar inte. Men kul är det! :D

Vaknade med skallebank och torrstrupe igår. Men det var bara upp & hoppa för Mamma och Leif var här. Först åkte vi ner på stan och jag kirrade ny mobil och fick förskottsfödelsedagspresent av Leif: en fläkt som man har laptopen på så den inte ska bli överhettad. Fick även en dragväska samt en tavla av mamma.

IKEA och Willys fick sig också varsitt besök så nu är det riktigt fint här hemma och kyl & frys är påfyllt! :)

Ska försöka att lägga upp bilder på min lägenhet snart! Om intresse finns vill säga? :)

Nu ska jag sova.
Imorgon är det fortsatt föreläsning om Vetenskaplig metodik och det är så jävla tråkigt. Men bara bita i det sura äpplet..
Första tentan på MDH är, hör och häpna: på MIN FÖDELSEDAG -  24 okt, 14.30-18.30. FYFAN. Men jävlar vilken fest vi ska ha den 25:e! OHYEAS.

Godnatt!

Tragedi

En 21-årig man från Katrineholm omkom under natten mot lördag när en bil gick av väg 52, vid reningsverket utanför Vingåker. Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm klockan 04.23 på lördagsmorgonen.

Overkligt och ofattbart hur snabbt ett liv kan lämna denna jord.

Även om jag knappt visste vem han var så får jag konstiga känslor i magen. Oro och sorg.

Tänker på alla de som nu måste gå igenom ett så fruktansvärt lidande och smärta. 

Sånt här ska bara inte hända.  

Familjefrid

Först badade vi tunna och det var hur mysigt och skönt som helst. Levande ljus, god dricka och 40 grader varmt i vattnet (nästan för varmt då man titt som tätt fick ställa sig upp pga yrsel).

Efter badet spelade vi Buzz (frågesport på playstation). Och det gick så jävla bra för mig! Ledde med nästan 2500 poäng. Då kommer deltävlingen "poängtjuven" och svarar man snabbast rätt får man ta poäng av någon annan. Jag hatar det. Eftersom jag ledde så stort tyckte min syster att det va fritt fram att sno från mig. Inte bara en och två gånger utan tre jävla gånger på raken! Annars tycker hon det är jättekul att sno av sin pojkvän men nu var det helt plötsligt jättekul att köra över lillasyster. Hennes rånande av mina poäng innebar att jag tappade min ledning då varje snodd poäng var 500 (alltså förlorade jag 1500!). Min bägare rann över och jag ballade ur totalt. Skrek och svor. Lämnade rummet och spelet i protest.

Lite barnsligt såhär i efterhand kan tyckas. Men i stundens och stridens hetta är jag inte att leka med! Dessutom sa Emma att hon fortsatte att sno från mig bara för jag blev så arg och då blev jag såklart ännu argare.

Emma vann sedan hela spelet men jag hade helt tappat motivationen. Anser att hon inte var värd vinsten.


Slutsats: Spela buzz (för det är svinkul) men hoppa över tävlingsmomentet "poängtjuv"
... om ni vill behålla familjefriden!

PM

Uppe tidigt. Ska snart äta frukost och sen fortsätta skriva PM. Detta PM skriver vi utifrån en fältstudie vi gjort hos en sjukgymnast. Det är faktiskt ganska kul om man bortser från alla referenser som måste finnas med. Bla. två vetenskapliga artiklar man själv ska hitta inom området man skriver. Tilläggas att dom allra flesta är på engelska.

Ska jobba på här under dagen så jag kan belöna mig ikväll; grillat, vin, BADTUNNA, godis... Vi ska inviga badtunnan. Syster och Oscar kommer från Linköping.

Var hos bästa mormor och morfar igår kväll. Dom tog väl hand om mig och gav mig kvällsmat och glass.

Frukost nu, PM sen!

Trevlig fredag!



Priserna

Emma i min klass har lagt upp denna bild på facebook:


        Årets nolla tillsammans med Egon och Barbamamma! 

Då vet du att du är hemma i hålan:

- När du kliver av tåget och har vandrat så kort som bara under järnvägsbron och möts där av en full/drogad/dum i huvudet 14-16åring som står och pissar och skriker "vad fan glor du på?! Sluta glo! Tycker du att jag har stor k*k eller?!"

- Du måste köra med hellyse på den största "gatan"

... Återkommer med fler eftersom detta är första dagen av 5 som jag kommer vara hemma i Vingåker.


BB - Brinnande Bulgur

Jag måste sluta använda spisen som en nödlösning till arbetsyta i köket. Istället måste jag komma på en lösning till att få mer plats. Ett alternativ vore ju att kasta ut micron, men det skulle å andra sidan bli lite problematiskt utan den...

Idag skulle jag laga kokt lax med bulgur till lunch. Började med laxen i en kastrull för att sedan koka bulgur i en annan. Hade bulgurpaketet redo men hade ingen aning om att jag råkat sätta på fel platta... Plattan som bulgurn stod på.

Så när det började lukta konstigt gick jag mot spisen för att kolla till bulgurvattnet... Upptäcker att det rycker från undersidan av papperspaketet och ser en liten eldlåga sakta stiga uppåt.. Greppar tag i paketet och då faller givetvis bottnen sönder för den är alldeles svart och sönderbränd och inuti ligger bulgurn försluten i en plastpåse som även den bränts så bulgurn rinner självklart rakt ut.. På spisen, på golvet, över diskbänken.. Får slänga hela skiten i vasken och spola vatten. Öppnar dörren ut för att vädra. Inser att klockan är mycket så kastar i mig lax, knäckebröd och gurka, mmm! Äter och gör mig klar på tio minuter och kastar mig sedan på cykeln till skolan.

Sniffar på fingrarna under lektionen och får ett skrattanfall (mycket pga Daniel som sitter bredvid mig förstår vad som luktar) som inte går att hejda och blir tvungen att förklara för min lärare att jag luktar brinnande bulgur... Förbannat pinsamt just då men jävligt roligt såhär i efterhand! :D

NU - Filip & Fredrik! 

Jag ska måla hela världen lilla...

...Cattis! :D
Eller i alla fall din lägenhet... Hade tänkt att bara titta in efter vårat basgruppsmöte men det slutade med att jag stannade i ca 3½ h och hjälpte Cattis, Carro och Eleonor att måla. Väggarna blir grå och fina. Blev avundsjuk! Och ännu mer sugen på att göra färdigt här hos mig (fattas några tavlor, en hylla, en matta samt lite allt möjligt smått och gott). 

Annars var det en lång och rätt seg dag i skolan. Önskar att jag varit mer fokuserad under föreläsningen, men var så trött så hur jag än ansträngde mig så flög tankarna iväg och en gnutta ångest kröp sig på. Vi ska skriva ett PM utifrån en fältstudiedag hos en sjukgymnast. Och det är inte helt lätt. Max två sidor text och minst 8 referenser varav minst 2 måste vara vetenskapliga artiklar.. Och så problemforumlering, syfte, resultat, slutsats... osv. Får hoppas att jag får lite mer klarhet i det efter mitt besök på onsdag. Ska träffa en sjukgymnast inom barn- och ungdomsrehabilitering. Blir nog intressant!  

Ska lägga mig till rätta i sängen. Upp och tvätta 8-12 imorn sen skola 13-16. Efter det basgruppsarbete till minst 18 skulle jag tro. Sen hem o packa.

Åker till Vingåker på onsdag efter besöket i Eskilstuna.

Tack snälla ni för dom fina kommentarerna för min utmärkelse till "årets nolla" :)
 
Kram o hej!

Årets nolla

Låter sämre än vad det är...  :)
Fick utmärkelsen igår tillsammans med ett vandringspris (som jag ska signera) plus en barbamamma. Minns inte motiveringen ordagrant men den belyste att jag varit aktiv under nollningen samt ställt upp för klassen och fungerat lite som en infolänk mellan klassen och våra faddrar. Jag blev stolt över utmärkelsen, liksom resten av min familj. Mamma började gråta när hon fick höra det. Söt. :)  

Kräftskivan var lyckad liksom utgången på Pluto. Kul att se något annat än Kåren. Dock hade jag en svacka då jag inte mådde så bra. Men repade mig och kvällen avslutades med allsång utanför och rundades tillsist av med Sunes Jul hemma hos Eleonor.

Idag var vi 13 st ur klassen som gick på bio! Patrik 1,5 såg vi och den var riktigt bra. En må-bra-film som man verkligen är i behov av ibland.

Nu ska jag sova. Imorn är det databassökning i bibblan och sen föreläsning om vetenskapligt skrivande där vi kommer bli introducerade för det omtalade APA-systemet...

Åker hem på onsdag! "Ledig" (ska skriva PM) tors-mån.

Ska väl ta och runda av så man orkar med ännu en vecka! (tiden springer iväg!)

Godnatt!

tätt hål...

Elektrikern som var här imorse var riktigt trevlig och åtgärdade snabbt mitt problem. Så nu har jag återigen internet i min lägenhet och jag kan med lättnad andas ut.


Så nu är jag tillbaka och hoppas kunna skriva mer regelbundet i bloggen.


Idag ska jag på en (frivillig) föreläsning om hur man kan förbättra sin studieteknik. Alla tips är välkomna!


Sverige-Ungern ikväll. Verkar kunna bli gemensamt tittande med ett gäng klasskamrater.


Imorgon har vi seminarium på CV + personligt brev. Vi ska intervjua, bli intervjuade samt agera observatörer under intervjuer.


Sönnert: Hade ingen aning om att Mård bor här! Måste kollas upp! :)


På återhörande!


Peace


glappt hål...

När jag trodde att (IT-) livet var påväg att ordna upp sig föll jag återigen handlöst.

Mitt internet funkade felfritt i ett par dagar tills det i förra veckan sa ifrån vilket efter djupa granskningar visat sig vara ett glapp i sjävla nätverksuttaget, sk "hålet i väggen". Ringde hyresvärden som i sin tur måste ringa någon expert på ämnet innan experten ifråga kan åtgärda problemet hemma hos mig. Typiskt. VARFÖR JAG OCH VARFÖR NU.

Är inte bara msn- och facebookberoende utan behöver internet hemma till mina studier.. I skrivande stund sitter jag i skolan. Ska snart åka och handla. Mjölk, pålägg och frystabär för den som undrar.

Annars är det mycket i skolan. Första inlämningen imorn. CV + personligt brev.
Man får beta av lite i taget.

Festat har vi också gjort. 80-talssittningen i torsdags var grym. 
Studentolympiaden skulle vi ha vunnit då vi ledde fram till sista momentet - madrassrace i svartån. Dock får vi en luftmadrass som inte går att blåsa upp så efter ett par minuters tappert försök inser vi att det inte är vi som gör fel utan madrassen som är FEL. Så vi får en ny som vi inte hinner blåsa upp för vi vill inte komma för långt efter i ån. Daniel och Emma simmade på grymt bra och tror att vi slutade 5-8:a.. Oväsentligt då vi skulle ha vunnit om vi varit först i! jävla madrass. Sittningen på kvällen var också lyckad. Dock var vi inte helt taggad på discodans så vi drog hem till Eleonor och kollade Sunes jul.

Jag mår bra och åker hem på fredag för att fira lilla pappsen! Åter till Västerås på lördag: Avslutning på Rookieveckorna = Kräftskiva! Det blir nice! Festa igen... :)

En relativt snabb uppdatering.

Får väl se när hålet är tätt igen!

hej hopp!

RSS 2.0