FLYTTA

Japp! Jag ska flytta! Till en annan lägenhet här i Västerås. Till en väldigt centralt belägen! 



Svart prick = Mitt nuvarande boende
Flagga/röd prick = Mitt nya boende
Gul ring = Skolan
Grön fyrkant = Centralstationen
Blå ring = Centrum

Inflytt 1:a februari men ska kontakta hon som har den nu och se om det går att göra upp om tidigare flytt.
Kul ska det bli!

Nu sticker jag snart till Linköping!

Trevlig helg!

Det finns en gud!



               IDAG HAR DET SNÖAT! HURRA! HURRA! HURRA!

Abstinens

Med den krypande kylan kommer också ett av mina största intressen krypande. Snowboard. Likt förra inlägget gällande musik, kan jag inte riktigt sätta ord på denna aktivitet. Det är det absolut bästa och roligaste man kan göra under vintern. Sorgligt nog har jag inte fått åka på länge. Förra året sabbades åkningen pga lumpen. Men den här säsongen hoppas jag vara tillbaka!

Problemet är bara att min bräda numera är för kort för mig och att mina bindningar är på gränsen till oanvändbara. Och mina boots är något för små och ger mig sendrag titt som tätt.

Jag vill inte hyra och åka på olika brädor när jag ska åka. Jag vill ha min egna utrustning. Så i ett par dagar har jag kollat runt på blocket, junkyard, stadium, freeride, prisjakt m,m m,m... Har inte hittat den perfekta plankan än. Kanske för att jag i mitt huvud vet exakt hur den ska se ut.. Men bindningar har jag bestämt. Det ska bli ett par head som är vita med gulddetaljer. Jag ringde alpinbutiken i Vingåker idag och dom skulle lägga undan dom åt mig. Ska dit nästa torsdag och ev köpa dom.

Ska göra upp en budgetplan på hur mycket jag är beredd att lägga på hela kalaset. Måste ju ha pengar kvar till att ha råd att faktiskt åka :P

Det enda jag ser när jag blundar är en nypistad backe, pudersnö, off pist, hopp... Kan nästan känna adrenalinet börja pumpa... Jag får STÅPÄLS av blotta tanken.

Abstinensen blir ju knappast mindre av att man kollar runt på youtube och hittar klipp som får det att bubbla i magen likt tusen fjärilar.

 




Bästa kärleken i hela livet.
LÅT DET KOMMA SNÖ NU.

8 år

... Är en ganska lång tid. Mycket har hänt på 8 år.

År 2000 var jag 13 år och gjorde min största musikupptäckt någonsin. Trots att det gått 8 år så har jag fortfarande lika svårt för att uttrycka mina känslor i ord.

Och trots att jag på lördag ska se Håkan live för kanske snart 20:e gången så är jag lika förväntansfull som jag var den 17 juli 2003 när jag såg honom live för första gången.

Alla ord är överflödiga. Istället finns det fem underbara album som sätter ord på dom allra flesta känslor.

Här är mina allra käraste skatter:

  
 

Idag inledde Håkan ett nytt program på 1:an "Dom kallar oss artister". Det var väldigt fint upplagt där Håkan visade sina pärlor i Göteborg. Jag skulle faktiskt vilja åka till alla dessa platser. Tillsammans med min Ipod.

På lördag ska jag alltså se Håkan i Norrköping. Flygeln. Där har jag faktiskt sett honom en gång förut. Lokalen var inge vidare, men stämningen var på topp - som vanligt! Däremot är jag inte 13 år längre och skriker inte sönder allt mellansnack och uppträder inte omoget i största allmänhet.

Nu är jag 21 år och går och ser Håkan för att få njuta av allt han ger från scenen. Jag vill bara sjunga och bjuda upp till dans, dans, dans!

Funderar ibland på vad fan jag skulle säga till Håkan om jag fick chansen att prata med honom. Men det är nog tur att jag nog inte kommer att få det, för blotta tanken gör mig knäsvag och kanske, kanske skulle jag lyckas stamma fram ett
 "T-t-t-t-tack för allt du gett mig - i 8 år"


Helgen inkl. idag

Snacka om lyckad helg!

I fredags innan tentan laddade jag upp på Waynes med Västerås bästa brudar.
Tentan skrevs 14.30-18.30 jag var klar strax före 18. Har ingen aning om hur det gick, känns varken bu eller bä. Får vänta och se - en nervös väntan blir det. 
Mötte upp syster och bror vid tåget och tog dom med till Kåren. Där blev jag bjuden på dagens andra mål mat och öl. Blev en riktigt mysig kväll där vi satt och snacka ett par timmar. En mycket lyckad födelsedag! TACK alla inblandade för gratulationer öga mot öga, via internet och telefon! Jag känner världens bästa människor! Jag är en lycklig jävel! :)

Lördagen började med shopping och sen hem, vila och förberedelser för kvällens tentafest i Viksäng. Kom dit runt 20. Något trögstartat men sen så efter lite "bäjlan" och annat smått och gott var partyt igång! Efterfest med många incidenter. Jag lyckades tex ramla i duschen (?) och när jag reste mig lyckades jag sätta på vattnet. Blöt blev jag! Uppiggande minst sagt.

Gårdagen var seg och något ångestfylld "jag ska aldrig mer dricka" mumlades då och då från olika håll.
Emma och Adam åkte hem och jag mötte upp Cattis för lite ångestdämpande och tv-tittande. Det var välbehövligt.
Challe har däremot gett mig sitt bästa råd: "DU MÅSTE FLYTTA!" haha. Bra stöd!

Idag, måndag har mamma, mormor och morfar varit här. Vi har varit på IKEA och Willys och fixat och donat i lägenheten. Flyttade micron så jag har mer bänkyta i köket. Frostade även ur frysen och sen fyllde vi på den! Jag är så jäkla bortskämd. 9 matlådor plus en massa annat fick jag. Äta bör man! Dock har jag inte ätit så mycket idag. Kan man vara bakis i två dagar?

 
Morfar leker på IKEA      Morfar & Jag hamrar och skruvar ihop IKEA-pryl.

 
Där hamnade micron    Gjorde matbordet längre

   
En liten badrumspryl     Ny dörrmatta

Det var allt för denna gång. Imorgon börjar vi med Anatomi & Fysiologi ska bli intressant och kul, dock är det fruktansvärt mycket vi ska lära oss. Bara ena boken är på över 1000 sidor. Engelska och latin. YES.

Nu kör vi!

Peace-out!

Dan före dan...

Önskar att det i detta fall endast betydde dan före 21 årsdan. Men det gör det såklart inte.

Idag är dan före tentadan. Förutom den obligatoriska nervositeten känner jag faktiskt mest att det ska bli skönt att få det överstökat. Längtar till när den är inlämnad och man kan dra en (förhoppningsvis) lättnad suck för att sedan bara släppa allt och njuta av helgen i fulla drag!

För imorn kommer storasyster och lillebror hit! Ska bli jättekul att få ha dom här i helgen. Imorn blir det kårpuben och på lördag den feta tentafesten! Söndag känns väl ganska öppen, men säkerligen ryggläge i sängen största delen av dagen.. På måndag kommer älskade morfar, mormor och mamma hit! Mys.

Inte direkt ett givande blogginlägget men har inte så mycket mer att säga såhär innan första prövningen som student!



                                              Wish me good luck!

Tentaplugg och galenskaparna

Är vad denna vecka består av. Dagen som klassen fruktat sen den dagen i september då vi hade våran första föreläsning i vetenskaplig metodik. På fredag är det alltså första tentan som högskolestudent. Nervöst är väl bara förnamnet.

För att lätta upp min sinnesstämning kollar jag om och om igen på detta fruktansvärt roliga klipp med galenskaparna:



"HAR HAN FASTNAT I VINKELVOLTEN?!  JA, HAN HAR FASTNAT I VINKELVOLTEN!"


Ber om ursäkt för dålig uppdatering men det har varit saker ivägen.

Vuxenlivets baksidor

"Alla som har tv-mottagare ska enligt lag betala tv-avgift. På så sätt är alla med och bidrar till radio och tv som är fri från kommersiell och politisk påverkan."

Idag ringde radiotjänst. Efter några sekunders övervägande så valde jag att erkänna.

JA, JAG HAR HAR TV OCH BETALAR "JÄTTEGÄRNA" 508 KR VAR 3:E MÅNAD!

Suck. Jag har sådan dubbelmoral. Jag vill inte betala 508 kr var 3:e månad eller 169 kr i månaden som det blir. Men samtidigt vill jag såklart ha kvar min tv. Orkar inte ens göra en ekonomisk beräkning då ytterligare ett minus tillkommit. Bara att vänja sig då de kommande tre åren med CSN kommer att se ut såhär. Suck igen. 

Beskriver mina upprivande känslor med följande bild:



 

Säga vad man vill om Zlatan



Men snygga mål gör han!
Kommentatorn är rätt skön med sina (för mig) obegripliga (förutom fantastica) utrop.

Bitterfitta/gnällkärring

Ja, jag pratar om mig själv. Och jag blir faktiskt lite rädd.

Vaknade på fel sida imorse då jag större delen av natten nästintill hostade lungorna ur mig. Bröstet är fyllt med slem och vägrar att komma upp trots att jag tar i så jag nästan spyr. Försöker med té och honung fast det smakar ****!!! Dock hade pappa nån gammal (utgångsdatum sept 08) medicin mot slemlösande. Får väl ge den ett försök.

Försökte plugga ett par timmar men hittade på tusen anledningar till att skjuta upp det. Vilket resulterade i att jag fick ångest över att jag knappt läst något i helgen.

När vi skulle äta middag hade den som dukat glömt att duka för fem och resterande familjemedlemmar hade redan satt sig och börjat glufsa i sig av den goda kycklinggrytan. Jag fick sitta inklämd på kanten. Men det var i alla fall gott.

Sen blev jag stressad för att mitt tåg skulle gå och det regnade och blåste och jag kokade inombords.

På perrongen kryllade det av helgbesökare som det alltid gör på söndag och speciellt efter kl 16.

Drabbades av samma ångest som jag led av varje söndag i 11 månader när man skulle åka tillbaka efter en helgpermis.

Spände varenda muskel för att hålla balansen dom 12 minuter (kändes som en evighet) jag stod på tåget in till Katrineholm. Jag blev  både fysiskt och metalt helt slut. Det fick mig att inse hur j*vla ovältränad jag är. Deprimerande

Det suger att åka 12 minuter till Katrineholm för att där vänta i 50 minuter på nästa tåg. 

Väl på tåget till Västerås råkar jag såklart hamna framför ett syskonpar på kanske 13 (tjejen) och 9 (pojken) år. Dom satt bakom mig och gjorde min resa på 1 ½ h till ett rent helvete. Skrek, tjafsade/bråkade, slogs, skrattade, sparkade på mitt säte. Jag bet mig i tungan flera ggr och knöt händerna så knogarna vitnade men jag förmådde mig inte att säga åt dom. Och tur var nog det för det hade absolut varit bägaren som runnit över med tanke på tidigare incidenter under denna pisskitsöndag.

 Det får nog räcka.

Nu ska jag lägga mig och ta död på den bitterfitta/gnällkärring som bosatt sig i mig idag.

Imorgon är det måndag och jag ska vakna med ett leende på läpparna!



Impregnera?

Köpte ett par stövlar på skopunkten för exakt en vecka sedan och har hunnit använda dom en gång.
Så imorse var det dags att piffa upp outfiten med mina nya, fräsha stövlar. Eftersom vädret är labilt och regnet hänger i   klasar över staden tyckte jag att det var bäst att impregnera stövlarna för att skydda dom mot ev kommande väta. Så jag ställde ut dom på min lilla uteplats och följde anvisningarna på sprayflaskan (hålla minst 20-30 cm ifrån och spraya lodrätt). Gick galant...

...Trodde jag. Det visade sig att impregneringen torkat ut materialet och lämnat fläckar efter sig. Fläcker som blev lila-skimrande på mina mörkbruna stövlar. Hann inte reflektera så mycket över situationen då jag var stressad för att möta mitt cykelsällskap till skolan. Kom hem vid 16 och försökte förgäves få bort fläckarna. Efter övervägande med mamma bestämde jag mig för att ringa till skopunkten. De var väldigt vänliga och tyckte att jag skulle komma ner och visa stövlarna. Så trampade ner på stan.

Möttes av jättetrevlig personal och de förstod inte hur dessa fläckar kunnat uppstå (tog med mig sprayflaskan). Eftersom jag inte hade något kvitto kvar kunde dom inte erbjuda mig pengar tillbaka men däremot nya skor. Tyvärr fanns dom inte kvar i min storlek så ett butriksbiträde försökte få bort fläckarna med nån svamp. Och det såg riktigt bra ut efter den behandlingen!

Så nu ska jag testa att köra med svampen över helgen och har det inte blivit bättre får jag komma ner på måndag och förhoppningsvis har då stövlarna kommit in i min storlek. Annars får jag välja några andra :)

Detta blev ju ett löjligt långt inlägg om ett par stövlar. Men vill främst belysa att jag är väldigt tacksam över att personalen var så förstående och tillmötesgående med tanke på att jag inte ens hade kvittot kvar!

tack personalen på skopunkten i Västerås!




 

Vad stor bilden blev :)

1:a oktober

Det har regnat hela dagen. Är hösten oficiellt här nu med tanke på dagens datum?

Januari börjar året
Februari kommer näst
Mars, April har knopp i håret
Maj och Juni blommar mest.
Juli, Augusti och September
härlig sommar är det då
men Oktober och November och
December är så grå.

Idag var det "egenstudie" på schemat och jag har pluggat vetenskaplig metodik i sju timmar. Riktigt tungt och nästintill ogreppbart är det. Massa metoder, defintioner, termer, begrepp, designer...
Ångestframkallande då tentan närmare sig för var dag som går.

Trotsade regnet och tog en kort, men rask promenad. Kände mig något paranoid då jag bakom varje hörn trodde att tunnelmannen skulle stå och vänta på mig...

Min förföljelsemani visade sig vara "onödig" då jag nyss klickade in på vlt.se och läste detta:


Tack så mycket!

Snälla farbror blå, ta fast honom!



taget från http://www.vlt.se/ igår      
 
http://www.vlt.se/ idag.                 

Jag blir rädd. Vågar man gå/cykla själv? Hur långt ska han få gå innan han åker fast? En obehaglig känsla inom mig säger att han kommer att försöka och försöka tills han faktiskt lyckas att fullborda en våldtäkt (om det nu är hans största syfte med dessa övergrepp). Hoppas att polisen får tag i honom snarast!

RSS 2.0