Kåvepenin

Var hos doktorn 15.00 igår och trots att jag fick komma in strax efter avsatt tid var jag ute redan 10 över. Kort sagt mitt snabbaste läkarbesök hittills. Snabb titt i öronen och lite pet i halsen innan hon skrev ut penicillin till mig. Kåvepenin i 10 dagar. Ska visst hjälpa mot mina trötta bihålor och mitt irriterande lock (inne på sin 4:e dag) för mitt högra öra. Hoppas!


                                                                 

Akutfall?

Ringde vårdcentralen 07.30 direkt när dom öppnade. Blev uppringd 10.30. Tyvärr hade precis dagens sista läkartid gått. Anledning? Att jag inte uppgett att jag lider av  "akuta besvär".

Ok?! Jag är inte döende - Nej. Vet inte vad jag tänkte när jag valde "icke akuta besvär" kanske av dåligt samvete mot dom som mår så mycket sämre än jag? Eller att jag inte tycker att jag är "så jättesjuk"? Blev uppmanad till egenvård idag samt ringa tillbaka imorn och då vara ett "akutfall"

Igår steg min feber ständigt under kvällen och när jag la mig i sängen var den uppe på 39.8. Eftersom jag knaprat en hel del ipren under dagen vågade jag inte ta flera. Ringde till sjukvårdsrådgivningen för att få just råd. Istället möttes jag av en mycket trött (?) och nonchalant sjuksköterksa som sa att det inte var någon fara att ta tre ipren och 8 alvedon om dagen. Samt att trycket jag har i höger öra går över med nässpray. I mitt fall hjälper det inte ens mot min kraftiga förkylning som snart driver mig till vansinne. Mitt tidigare inlägg om kronisk förkylning gör sig åter påmind...

Tillbaka till sjuksköterskan från rådgivningen och hennes uppträdande. När det ringer in sjuka, oroliga, rädda osv människor hur kan man då uppträda på ett sådant vis som ger en vibbar om att personen i fråga inte trivs på sitt arbete? Förstår om man tex blir trött på småbarnsföräldrar som ringer "Nu har lilla Ebba feber igen" - men det blir knappast bättre av att bemöta en orolig förälder med otrevlig och nonchalant ton.. Nej, då tycker jag snarare att man ska se sig om efter ett annat arbete. Jobbar man med utsatta människor på detta viset måste man kunna vara professionell, oavestt om man vaknat på fel sida eller inte..

Godnatt!

Nej

Jag tycker inte om att behöva säga nej. Eller snarare tacka nej till saker som jag vill. Som imorse när dom ringde om jobb var jag tvungen att säga nej därför att jag är sjuk. Förkyld, halsont/hosta och en gnutta feber. Inte det ultimata tillståndet för att jobba med barn. Tråkigt också med tanke på att det var ytterligare ett nytt dagis som ringde.

Så idag försöker jag kurera mig så att jag ska kunna jobba imorgon, 8-13. Det borde gå. Dock får jag nog hoppa över spinningen som börjar 18. Inte heller ultimat att träna i detta tillstånd. Borde kanske ha hoppat över förra veckan också, med tanke på att jag var förkyld redan då. Men då hade jag blivit tvungen att säga nej.

Borde kanske inte ha gått ut i lördags. Men det hade ju inneburit att jag återigen behövt tacka.... Just det, nej.

image14

Tobbe från Köping

Vet inte hur många gånger jag har sett detta klipp med Tobbe från "I en annan del av Köping"
Han är bara för rolig med sina kommentarer och galna upptåg :)



I händelse av krig

Jag har fått min krigsplaceringsorder. I Händelse av krig har Pliktverket krigsplacerat mig som sjukvårdare.

Så till alla män och kvinnor där ute: Var lugna! I händelse av krig lovar jag, Livgardist 6437 Helmersson att ta hand om era mäns och kvinnors sargade kroppar och göra allt som står i min makt för att rädda liv! (Såg visserligen Black Hawk Down i söndags och ja... Det var väl inte riktigt sådana saker vi fick lära oss... Men mycket annat nyttigt kan vi!)



Manöver!

FF

Adam och jag har FF en vecka. Pappa och Caroline drog till fjällen igår. Frysen är fullproppad med mat, så detta ska nog gå vägen! Jag hoppas bara på mycket jobb i veckan så jag slipper sitta hemma och få ångest över att jag inte följde med...

Helgen har varit fin!

Sporten nu!

Ses!


Long time no seen

Hej igen! Det var längesen - jag vet. Har haft lite "ångest" över att blogga nu när det gått så lång tid. Ska man skriva en hel uppsats om vad man pysslat med den senaste månaden? Eller ska man bara ta upp bloggandet som om ingenting har hänt? Jag funderar starkt på alternativ två. Thailand tänker jag inte berätta om, då allt finns på resedagboken.se för intresserade.

Kom hem för en vecka sen och har lite smått kommit igång med jobb igen. Har fått ett nytt dagis att vara timvik på. Var där tis-ons. Jobbade på Sävsta igår. Nya arbetsuppgifter då man på vardagar agerar arbetsledare. Kul och ansvarsfyllt. Fixade även sommarjobb i veckan. Känner för att göra något nytt i sommar. Skippa köken och vidga mina vyer lite! Verkar som att det blir handikappomsorgen eller hemtjänsten eller en mix av båda. Väntar med spänning på besked.

Anmält mig till högskoleprovet 5 april... Matte och engelska är inga favoriter precis. Tar det inte alltför seriöst. Men ska bli lite kul. Mailade min gamla lärare Göran om han sitter inne med några tips såhär fösta gången man ska skriva.

Pappa och dom åkte till Björnrike idag. Känns lite surt att man blir kvar hemma. Hade gärna följt med, glidit bräda varje dag, druckit öl på kvällen. Men man kan inte få allt här i världen. Måste tjäna pengar. London 8-12:e maj är bokat!

Ikväll blir det plankstek, snacks och melodifestivalen, FF! ;D

Hörs kanske snart igen, nu när jag botat min "ångest" att skriva igen!

Take care! Peace!

RSS 2.0