Dan före dan

http://www.resedagboken.se sök sedan på alias/resenär: SaraEmmaHelena

image11

Här hittar ni oss kommande tre veckor! Eventuellt är du redan tillagd på e-postlistan och kommer att få ett mail så fort vi uppdaterat något.

Hej så länge!


Kronisk förkyld

Jag tror seriöst att lumpen har gjort mig kronisk förkyld. Under nästan 11 månader rann näsan konstant. Och nu, snart ett år sedan vi ryckte in så rinner det fortfarande. Går och fräser, snörvlar och snyter mig om vartannat. Vissa dagar är det bra och knappt något fräsande alls. Men sen svänger det över en natt och jag vaknar helt igentäppt. Tar jag nässpray lättar det, men slutar jag spruta näsan kommer det tillbaka..

Nu är jag trött på att ständigt gå runt med ett 10-pack mjuka servetter i fickan..

image9
 
                              

Thailand 18:e jan - 8:e feb 2008

Igår var syster och jag i Katrineholm för att inhandla diverse nödvändigheter inför vår stundade resa. Bikini, solkräm, pocketböcker och reseapotek. Om 10 dagar drar vi!

Tänkte idag släppa vår resplan här på bloggen!

image7

1. VI LANDAR RUNT MIDNATT (LOKALTID) I BANGKOK EFTER EN LÅNG FLYGRESA.
1. EFTER EN NATT PÅ HOTELL I BANGKOK SÄTTER VI OSS PÅ ETT TÅG SOM SKA TA OSS MOT PHI PHI ISLANDS.
2. EFTER ETT PAR DAGAR PÅ PHI PHI FÖRFLYTTAR VI OSS TILL KOH SAMUI
3. FRÅN KOH SAMUI FLYGER VI DEN 31:A JANUARI UPP TILL BANGKOK OCH SEN VIDARE TILL KOH CHANG
4. VI AVSLUTAR DOM SISTA DAGARNA I BANGKOK FÖR SHOPPING OCH ÅKER HEM TILL SVERIGE IGEN DEN 8:E FEBRUARI.

Nu är jag redo! Resfeber!

Ät bajs

Det är inte ofta som jag blir upprörd på någon av mina arbetsplatser, bortsett från när man får tillrättavisa små barn, vilket oftast går över i samma stund som man uttalat dom magiska orden "ajja bajja". Men ibland spricker det även för mig. Jag vet att jag har tystnadsplikt (pappren påskrivna!), men samtidigt har jag rätt till vissa mänskliga rättigheter samt ställer mig bakom en av de fyra grundlagarna: yttrandefrihet. 

Jag är väl medveten om att man måste kunna ta en del skit inom serviceyrket ("kunden har alltid rätt") och jag har vid flertalet tillfällen tvingats att svälja istället för att bita tillbaka. Men när man gång på gång tvingas äta samma bajs från en och samma person brister det tillslut och man vill bara spy.

Idag blev jag behandlad som en soptunna - bokstavligen. Ärendet var egentligen en skitsak, om det inte varit så att den person som gjorde det har för vana att behandla människor med minsta tänkbara respekt. Personen ifråga förväntar sig istället att alla ska dansa efter dennes pipa.

Personen bad om en tjänt vi inte uträttar under helger, men jag valde ändå av ren vänlighet att utföra detta. När jag sedan så vänligt jag bara kan förklarar att jag inte borde göra det, men ändå gör det får jag höra att "det är minsann bara att göra som man blir tillsagd" varpå personen slänger en näve skitiga (vem vet var dom hade varit och torkat) servetter rakt på mig och säger "här får du istället!".

Jag blev först chockad, vilket snabbt vände till ren ilska. Det var nog. Det finns som sagt en gräns för hur man behandlar andra människor och hur mycket skit man ska behöva svälja. Jag lyckades i alla fall få ur mig till personen ifråga att dennes beteende var jävligt otrevligt gjort. Personen "svarade" med att vända på klacken och gå, utan ett ord.

Vad säger man?

Lyckligt nog kryllar mina arbetsplatser av varma och härliga människor, vilket jag också fick bemöta idag "Du är så duktig" är några få ord som kan värma i timmar. Och tur är väl det så att man slipper gå omkring med en kylande ilska.

"Det finns folk till allt" är ett mycket bra citat som jag använder titt som tätt. Synd bara att vissa inte förstår innerbörden av ett annat bra citat: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad"

Tack.

tvåtusenåtta

Nu är det ett nytt år fullt av nya utmaningar och äventyr! För det är precis vad jag hoppas på (som alla andra år också) att just detta nya år ska bli något alldeles extra, något att se tillbaka på om femtio och minnas med stor gläjde och stolthet.


Året skålades in tillsammans med Challe och Karin. Avnjöt en trerättersmiddag och anslöt sedan till Emils & Sannas fest. Jag tackade för mig relativt tidigt pga jobb nyårsdagen.


Och så har det varit jul. Jobbade julafton och juldagen. Julafton var väldigt mysig, då alla var samlade, för första gången : utan att dela upp firandet i pappa förmiddag - mamma eftermiddag. Det var ett mycket lyckat koncept som jag hoppas kommer att fortgå även i framtiden.

Juldagen innebar safiren med trängsel och en något svettig dans. Alltid trevligt att träffa gamla vänner & bekanta. 


Vad är då mina förväntingar och löften inför 08? Vill först bara säga att just nollÅTTA känns otroligt bra. Jag gillar den siffran. 8. Tycker dom är roliga att skriva (två runda små ringar) och ser snyggt ut. I alla fall. Till skillnad från 2007 då jag mestadels stannade inom vårt lands gränser (undantag Roskilde, Danmark) kommer 2008 följas upp av en hel del missade resmöjligheter. Den allra största närmare sig med stormsteg (nog allt är det storm ute, snöfall och blåst!)
Thailand 18:e jan till 8:e feb.
Ska försöka komma iväg och glida bräda innan snön försvinner.
I vår London, Kalmar och kryssning.
28:e juni lyfter vi mot Kreta för att i en vecka fira att detta är året pappa fyller 50.


I övrigt hoppas jag att mina konsertupplevelser ökar till antalet jämfört med förra året, även om det blev en del under 07, trots allt.


Men det allra största som kommer att hända detta året är att jag till hösten kommer att flytta och börja ett nytt liv som student. Jag längtar väldigt mycket och ser framemot när det i vår blir dags att söka utbildning. Önska mig lycka till så får vi hoppas att det går vägen!


Och löften? Dessa nyårslöften. Jag tror aldrig jag har givit några förr och vetti'hunna' om jag ska göra det nu heller... Tror jag behåller dom för mig själv. Mina nyårshemligheter får det nog bli. Kanske avslöjas dom i framtiden, kanske inte.


TvåtusenÅTTA - något säger mig att det blir ett år i glädjens & kanske även kärlekens tecken! ;) 







Let's go!

RSS 2.0